Direktlänk till inlägg 16 mars 2014

Dairy free

Av Kasia - 16 mars 2014 22:26

I have just learned to make my own almond(+haselnut) and cocnut milk at home.

Store bought ones do not tickle my fancy, honestly, and they are never really pure.

 

My almond and haselnut milk tasted a bit...raw, for lack of a better word. On the other hand today’s coconut milk became creamy, silky and mild.

The procedure is almost the same for both but preparation differs.

 

ALMOND

Soak your almonds/nuts (if male, do not take it figuratively!) over night, at least 8h

       

Blend with pure cold water (about 2 minutes), use one part nuts to two parts liquid, adjust the amount of water to the thickness you prefer

(I added coconut nectar and vanilla powder to taste, perhaps it was too little since the taste was harsh. Also, I did not peal the nuts.)

You can also throw in couple of deseeded and soaked dates for sweetness.

 

Drain through a cheesecloth into a clean and dry container.

   

 

COCONUT

I used coconut flakes but I guess raw coconut meat would be even better.

 

No soaking is needed but you add hot water to the blender. After blending for about 2 minutes I let the mixture rest 10 minutes before I drained it. 

The final result:

 

 

I add my milks to fruit smoothies along with hemp protein. Sometimes I top them with raw cacao powder, cardamon, or dates for sweetness.

 

Last but not least: The squised, dry nut meat can be used for baking or pancakes. You can even roast it and top your muesli with it. Enjoy!

 
 
Ingen bild

Mango

25 april 2015 12:41

It looks as it is very delicious ! Worth a try. Do you take off the almonds lupine before blending ? Can I freze the mass of coconut? How long can I store it in a frozen form ? I will be grateful for practical advice :)

Kasia

28 april 2015 15:41

W jakim języku życzy sobie Pani odpowiedź? :)
Since it was written in English let´s keep going this way.
I do not remove almond skin before blending. I always do when I soak them to eat as a snack though. Gives a milder taste imho.
I guess maybe even almond milk would be a bit milder if the skin was removed? But it is not necessary and also, there is a lot of nutrition in the skin itself too.

Coconut mass can be frozen. I even freeze shredded coconut to use in smoothies or indian dishes.
When it is kept in an air tight container maybe up to 6 months? I guess.
Enjoy! :)

 
Ingen bild

Mango

28 april 2015 18:43

:) :) :) Dziekuje bardzo, Pani, za odpowiedz ! Widze, ze pare bledow do mojego tekstu sie dostalo , no coz na bledach sie czlowiek uczy. To byla taka wprawka (dla odmiany)i przypomnienia n p imho ( in my humble opinion) ? Przepis wejdzie do menu, przynajmniej okresowo, z pewnoscia.
Czy wielojezycznosc ma pozytywny wplyw na funkcje mozgu? Czy to
na odwrot wysoka efektywnosc wyzszych funkcji mozgu pozwala opanowac wiele jezykow ? Niezaleznie od odpowiedzi to rozszerza to niesamowicie mozliwosci kontaktow i poznania swiata otoczenia, wiedzy, wzbogaca w przerozny sposob. Jak sie udalo nauczyc tego albo innego jezyka ? Tak mysle, ze za kazdym takim procesem jest wlasna indywidualna historia i ludzie z nia zwiazani. Docenic to to oddac im uklon i dalej korzystac z tego daru. Pozdrawiam serdecznie ! :)

Kasia

6 maj 2015 11:12

Myślę, że mózg rozwija się poprzez intensywne gimnastykowanie. A postrzeganie świata poprzez wielorakie kody językowe (i przez to kulturowe) jest bardzo fascynujące!
Obserwuję sama, jak w różnych miejscach w moich polsko-szwedzkich tłumaczeniach np. stawiam wykrzyknik. Taka prosta rzecz.
A jak się udało? Udaje to się tylko maluchom, my starsi musimy włożyć w to cięęęęężką pracę ;) ale dopóki jest ciekawość i chęci, znajdą się i siły. Zwykle jest to ciekawość drugiego człowieka i to jest piękne!
Kłaniam się :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Kasia - 7 juli 2016 16:09


Widzę, że ciągle jeszcze jest sporo osób, które zaglądają tutaj :) Bardzo mi miło <3   Przypominam jednak, że nowe wpisy pojawiają się od ponad miesiąca pod innym adresem: www.blog.zebrazone....

Av Kasia - 3 juni 2016 17:54

Dzisiejszy wpis z nowej platformy bloga ZebraZone: www.blog.zebrazone.seDla tych, którzy jeszcze nie przyzwyczaili się do nowego adresu :)Bardzo ciężko pracowałam przez ostatnie tygodnie. Za ciężko.Tak ciężko, ...

Av Kasia - 1 juni 2016 12:00


Drodzy Kochani! Czas ruszać dalej. Czas wyjść poza granice strefy komfortu.   ZebraZone trzyma mnie w pionie. W głębi mojego najmiętszego serca wiem, że jest nas więcej, tych, którym utrzymywanie pion...

Av Kasia - 31 maj 2016 22:06

To mój przedostatni tekst na tej stronie.   Czterysta dziewięćdziesiąty czwarty. Ponad dwa lata karmienia tego wyrostka własną krwią, siłą. Wiarą. Że coś z niego wyrośnie. Że p...

Av Kasia - 26 maj 2016 08:55

Za chwilę wychodzę do pracy. W deszcz. To nic. To mi nie przeszkadza. Tylko brak czasu trochę naciska a tu ważny temat do poruszenia!   Czuję się w obowiązku ostrzec Państwa przed niebezpieczeństwem ...

Presentation


Embracing the NOW, Zebra-style.

Links

Ask Kasia

16 besvarade frågor

Latest Posts

Categories

Archive

Guest Book

Calendar

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2014 >>>

Tidigare år

Search

Statistics


Ovido - Quiz & Flashcards